сряда, декември 19, 2018
0887257707 videnov@abv.bg
ЖивотновъдствоНОВИНИ

Масови измами на млекопроизводители разкриха в Холандия

Хиляди фермери манипулирали системата за регистриране на новородените телета

1.24ХилядиЧетения
NivaBG.com

Хиляди млекопроизводители в Холандия са манипулирали даните си в системата за регистриране на новородените животни с цел да избегнат санкции за неспазване на въведените ограничения върху фосфатните емисии. Това съобщава tppagrr. Фермерите са регистрирали като нелактационни крави голямя част от новородените животни. Както е известно на холандските фермери е наложена забрана за увеличение в броя на животните в стопанствата с цел ограничаване на съдържанието на фосфатни емисии в почваата.

Освен това те не са регистрирали в системата голяма част от ражданията, а новородените юници са били записвани като близнаци. Властите разкрили измамата  заради несъответствие в броя на ражданията на над едно теле в стопанствата годишно. Ако средно между 3 и 5% от ражданията годишно са на повечеот едно теле, то само през 2017 г. близо 2 000 стопанства са декларирали, че подобни раждания при тях са над 10%  а други 52000 стопянства – между 5 и 10%.

 

Според холандското министерствона земеделието манипулацията щенавреди най-вече на млечния сектор. Само през миналата година обемът  на произведените в страната фосфатни емисии е намален с 4,3 млн. кг до 85,2 млн. кг.

Вашият коментар