вторник, май 26, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Бабх

Млечната кухня в Русе отново отваря врати

Няма салмонелна бактерия

Детска млечна кухня в Русе отново ще заработи, след като беше затворена заради съмнения за салмонела. От 3 юли Областна агенция по безопасност на храните в Русе е разрешила приготвянето на храна в Детска млечна кухня, която беше затворена заради опасност от взрив на салмонела. Всички детски ясли в града ще имат доставки.

Служителката от яслата, с положителен резултат за салмонелна бактерия, е отстранена от работа. След лечение и изследване с отрицателен резултат за Салмонела, ще бъде възстановена на работа.

Резултатите от изпитваните проби на готова храна, работни повърхности, производствена среда и ръце на персонала от Детска млечна кухня (ДМК), са получени вчера от Изпитвателно диагностична лаборатория – гр. Варна. Пробите са без отклонения от референтните стойности и отрицателни за наличие на салмонелна бактерия. Отрицателни са и резултатите за салмонелна бактерия на персонала на млечната кухня.

Освен служителката и няколко деца, носители на заболяването, временно няма да посещават яслата. Двете деца със салмонелоза, които бяха хоспитализирани, вече са изписани и са в добро състояние.

NivaBG.com
Виктор Павлов