вторник, май 21, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Бюлетин растителна защитаНОВИНИ

Мобилното приложение Cropwise Spray Assist – дигиталният специалист на фермера в прилагането на продукти за растителна защита, вече е достъпен за фермерите в България!

Syngenta разработи нова бизнес структура наречена Syngenta Digital. Тази структура е посветена на всички дигитални технологии и услуги, предлагани от компанията в световен мащаб.

Мобилното приложение Cropwise Spray Assist – дигиталният специалист на фермера в прилагането на продукти за растителна защита, вече е достъпен за фермерите в България!

 

Syngenta разработи нова бизнес структура наречена Syngenta Digital. Тази структура е посветена на всички дигитални технологии и услуги, предлагани от компанията в световен мащаб. Портфолиото от дигитални технологии и услуги, разработени от Syngenta Digital, се обединяват под шапката на така наречената платформа Cropwise. Днес дигиталните технологии, предлагани от Syngenta в световен мащаб, се използват за управление на основни агротехнически мероприятия, обхващащи 32 милиона хектара.

От месец май фермери в България имат достъп до ново мобилно приложение, предлагано от Syngenta: Cropwise Spray Assist

Нашата основна цел е да можем да отговорим на нуждите на българските фермери при всяка една ситуация! Да осигурим още по-голяма подкрепа в производството им, при управлението на предизвикателствата в стопанствата, чрез дигитални приложения, които могат да бъдат изтеглени директно нa телефона. Приложението Cropwise Spray Assist дава препоръка за най-подходящия момент на третиране с продукти за растителна защита спрямо атмосферните условия в съответния регион /температура, вятър, влажност на въздуха/. Също така помага при избора на най-подходяща доза за вашата пръскачка, като по този начин задавате най-точните параметри за правилното и безопасно прилагане на продукти за растителна защита.

Дигиталното и прецизно земеделие позволява на земеделските производители да оптимизират своето производство, да повишат своята ефективност и намалят разходите от единица площ. „Cropwise Spray Assist идва, за да подпомогне земеделските производители при използваните добри практики в прилагането на продукти за растителна защита“, казва Юлия Никола, маркетинг директор за Черноморския регион .

Имайки предвид инвестициите, които се правят в продукти за растителна защита с основна цел запазване на чисти от плевели, болести и неприятели полета, от първостепенно значение е приложението да бъде направено правилно, за да можем да имаме максимална ефективност. Също така правилното приложение на продукти за растителна защита ни осигурява и едно по-безопасно производство.

50% от ефективността на растителната защита се осигурява чрез правилно приложение на РЗ продуктите на полето. Правилното приложение на продуктите ни позволява да извлечем максималния потенциал, предлаган от съответния продукт. Също, “Компании като Syngenta могат да играят важна роля за постигане на целите на стратегията Farm to Fork чрез продукти и технологии, включително дигитални, които осигуряват безопасно и качествено земеделско производство. Syngenta е една от водещите компании в производството на продукти за растителна защита, а дигиталните платформи като Cropwise Spray Assist осигуряват както предимства за фермерите, така и за околната среда, като намаляват процента на отвят работен разтвор в процеса на третиране. Това приложение подкрепя целите ни за устойчив растеж в производството чрез внедряване на иновации в полза на фермерите и природата, защита на здравето, безопасността на хората и околната среда.”, заяви още Детелин Куцаров, Ръководител на РЗ Бизнес Регион Черно Море.

Дигиталното приложение Cropwise Spray Assist помага на земеделските производители да подобрят качеството на третиране 

чрез конкретни препоръки относно правилния момент на пръскане, настройки на пръскачката (обем на водата, скорост на подаване, налягане), избор на дюзи в зависимост от вида на приложения продукт, култура и фазата на развитие. Цялата тази информация е свързана в приложението с актуална прогноза за времето в реално време за следващите 5 дни, която включва данни, свързани с валежите и скоростта на вятъра. Cropwise spray assist предлага актуализирани препоръки в реално време в зависимост от развитието на метеорологичните условия. Приложението позволява създаването на персонализирани планове за третиране, които могат да бъдат архивирани и използвани от фермерите, когато имат нужда. Новото приложение предлага множество предимства, като например по-добро планиране на дейностите в стопанствата (оптимизиране на дейностите според метеорологичните условия) чрез вземане на по-бързи решения, увеличаване на ефективността на приложените продукти, избор на оптимален часови диапазон на третиране в зависимост от метеорологичните условия, оптимизиране разходите и времето, намаляване на риска от отвяване на продукт, причиняване щети на съседни култури и оставяне отпечатък върху околната среда, свързан с прилагането на продукти за растителна защита.

Наличното през този сезон ново приложение е лесно за използване, интуитивно и ефективно, и може да бъде изтеглено на вашия телефон от Google / Apple Store. Cropwise Spray Assist се предлага и на български език. Всеки може да избере желаната култура от списъка, вида на третирането и фазата на съответната културата. Понастоящем приложението може да се използва за житни култури, царевица, слънчоглед. Ще бъде достъпно за други култури в бъдеще. Базата данни в приложението съдържа над 600 различни вида дюзи, които са на  пазара днес.

За повече информация фермерите могат да влязат в страницата, посветена на приложението Cropwise Spray Assist на адрес: https://bulgaria.cropwise.com/sprayassist