неделя, май 31, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Целта на мярка 6.1 МЛАД ФЕРМЕР предоставяне на специално годишно плащане за млади фермери
НОВИНИ

На 30 май: Младите фермери се събират на втори форум за иновации

Целта на мярка 6.1 МЛАД ФЕРМЕР предоставяне на специално годишно плащане за млади фермери

Събитието е посветено на иновативните практики в растениевъдни и животновъдни стопанства

На 30 май от 14 часа в Аграрния университет в Пловдив ще се проведе вторият Национален форум на младите фермери. Събитието е посветено на иновативните практики в растениевъдни и животновъдни стопанства от България и Германия.

Тогава ще  бъде излъчен и тазгодишният победител в Националния конкурс за млади фермери 2019, който ще се състезава за Европейската награда за млад фермер в Брюксел, съобщи Петър Петров, председател на Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ).

Срокът за регистрация е 28 май на сайта на НАМФБ – www.namfb.com, където може да разгледате и програмата на Националния форум.

Специални гости на форума ще бъдат Ян Маес, председател на Европейската асоциация на младите фермери (CEJA) и експертът по финансови инструменти от генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ към Европейската комисия Нивелин Ноев. Те ще представят възможностите за подобряване на конкурентоспособността и достъпа до финансиране в новата ОСП, както и по линия на финансовите инструменти.

Като част от програмата е предвидено посещение на изложението „Международни дни на полето 2019“ в учебно-опитната и внедрителска база на АУ-Пловдив. Желаещите да посетят изложението могат да ползват организирания транспорт от ректората на университета с час на тръгване 10 ч. Международното изложение се организира за втора година от DLG България с цел демонстрация на добри земеделски практики, селскостопански машини и техника в реални условия.

Вторият Национален форум на младите фермери се провежда под егидата на евродепутата Владимир Уручев в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

NivaBG.com
Виктор Павлов