четвъртък, октомври 17, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

На 30 май: Младите фермери се събират на втори форум за иновации

Събитието е посветено на иновативните практики в растениевъдни и животновъдни стопанства

Целта на мярка 6.1 МЛАД ФЕРМЕР предоставяне на специално годишно плащане за млади фермериЦелта на мярка 6.1 МЛАД ФЕРМЕР предоставяне на специално годишно плащане за млади фермери
660Четения
NivaBG.com

На 30 май от 14 часа в Аграрния университет в Пловдив ще се проведе вторият Национален форум на младите фермери. Събитието е посветено на иновативните практики в растениевъдни и животновъдни стопанства от България и Германия.

Тогава ще  бъде излъчен и тазгодишният победител в Националния конкурс за млади фермери 2019, който ще се състезава за Европейската награда за млад фермер в Брюксел, съобщи Петър Петров, председател на Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ).

Срокът за регистрация е 28 май на сайта на НАМФБ – www.namfb.com, където може да разгледате и програмата на Националния форум.

Специални гости на форума ще бъдат Ян Маес, председател на Европейската асоциация на младите фермери (CEJA) и експертът по финансови инструменти от генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ към Европейската комисия Нивелин Ноев. Те ще представят възможностите за подобряване на конкурентоспособността и достъпа до финансиране в новата ОСП, както и по линия на финансовите инструменти.

Като част от програмата е предвидено посещение на изложението „Международни дни на полето 2019“ в учебно-опитната и внедрителска база на АУ-Пловдив. Желаещите да посетят изложението могат да ползват организирания транспорт от ректората на университета с час на тръгване 10 ч. Международното изложение се организира за втора година от DLG България с цел демонстрация на добри земеделски практики, селскостопански машини и техника в реални условия.

Вторият Национален форум на младите фермери се провежда под егидата на евродепутата Владимир Уручев в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

NivaBG.com
Виктор Павлов