понеделник, юни 17, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро Новини

Над 28% годишен ръст на глобалния пазар на електротрактори до 2030 г.прогнозират анализатори

Ще се подават проекти за тракториЩе се подават проекти за трактори

Сегментът с най-бързо увеличение на пазара ще са хибридните електротрактори с мощност 50-100 конски сили

По оценки на анализатори глобалният пазар на електротрактори до 2030 година ще бележи годишен темп на растеж от 28,3% като достигне от 0,7 млрд. долара през настоящата година до 3,4 млрд. долара през 2030 година, информира UkrAgroconsult позовавайки се на изследване на ResearchAndMarkets.

Според анализаторите основни двигатели на растежа на този пазар ще са стремежа на фермерите да се ориентират към прецизно земеделие, строгите норми и правила по отношение изхвърлянето на вредни емисии и развитието на акумулаторните технологии.

Сред предимствата на този вид трактори е възможността да бъдат използвани в оранжерии, лозови масиви и от млекопроизводители.

Освен това все повече производители на земеделска техника вече показват свои прототипи на електрически, хибридни и водородни трактори, което допълнително допринася за все по-широкото им навлизане в земеделието. Хибридните електрически трактори с мощност между 50 и 100 конски сили ще са с най-бързо увеличение на дела на пазара, тъй като подобни машини са идеален избор за малки и средни стопанства и за изпълнение на различни задачи. Този вид трактори комбинират електрическо задвижване с дизелови двигатели което води до намаляване на вредните емисии изхвърляни в атмосферата и до запазване на производителността на машините.