събота, януари 25, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Бабх

Намериха мъртво диво прасе край Силистра

Днес ще се проведе и заседание на Областната епизоотична комисия в Силистра

Заради предсрочните парламентарни избори 05 октомври 2014 г. няма да е ловенЗаради предсрочните парламентарни избори 05 октомври 2014 г. няма да е ловен
5.97ХилядиЧетения
NivaBG.com

Регистриран е първи случай на Африканска чума при дива свиня край Кайнарджа, обл. Силистра, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. Мъртвото диво прасе е открито в непосредствена близост до телената ограда на границата с Румъния, в която се е оплело при опит за преминаване на територията на България.

С цел контрол и ликвидиране на заболяването, БАБХ е извършила унищожаване и загробване на намерената дива свиня, както и дезинфекция на мястото.

Мъртвата дива свиня е намерена в близост до огнищата на болестта в Румъния. От Агенцията съобщават още, че се извършват клинични прегледи за Африканска чума при домашни свине и ще се вземат проби от всички умрели или показващи клинични признаци диви и домашни свине.

Днес от 13.00 ч. ще се проведе и заседание на Областната епизоотична комисия в Силистра, на която ще бъдат обсъдени мерките, както и действията на различните служби в областта.
NivaBG.com
Виктор Павлов