сряда, април 24, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХНОВИНИ

285.14 лв. на хектар е ставката за подпомагане на протеинови култури

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Ставката за подпомагане на протеинови култури за Кампания 2015 г е определена със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева е определена – 285.14 лв. (145.79 евро) на хектар. Бюджетът по схемата е 15 818 180 евро.

Право на подпомагане по схемата за обвързано подпомагане за протеинови култури имат производители на територията на цялата страна, които отглеждат минимум 0,5 хектара допустими площи (заедно или по отделно) от следните протеинови култури: фасул (зърно); леща; нахут; грах (фуражен за зърно); фъстъци; соя; бакла; люцерна; еспарзета; фий; детелина; вигна; бурчак; лупина; звездан и/или смески от гореизброените.

Площите трябва да бъдат допустими за подпомагане по СЕПП и минималният размер на парцела да е 0.1 ха. Кандидатите по схемата за обвързана подкрепа за протеинови култури могат с площите, заети с културите по схемата, едновременно да изпълнят изискването за наличие на екологично насочени площи, в случай, че изискванията са приложими за тяхното стопанство, за да получат и зелено плащане.

Вашият коментар