сряда, декември 19, 2018
0887257707 videnov@abv.bg
ЗърнопроизводствоКомбайниМеханизацияРАСТЕНИЕВЪДСТВОТрактори

Агро Офис® завладява нови територии

Ние – екипът на МикроАкаунт – ценим всеки лев вложен в полето и се стараем да намалим вашите разходи за производството

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

242Четения
NivaBG.com

На въпросa с какво ново ще изпъкнете на есенното издание на БАТА Агро 2014 – Владимир Николов – Търговски директор на фирма МикроАкаунт отговори следното:

Ще участваме за четвърти пореден път на това специализирано изложение за земеделска техника и този път мислим да демонстрираме, че фирма МикроАкаунт отдавна не се ограничава само в сферата на софтуера и решения, насочени към поземлените отношения. През изминалите 5 години доказахме на клиентите, че в тази област тайни и неизвестни за нас няма, не случайно за трета поредна година мнозина клиенти сами се справиха със споразумение по чл. 37в, благодарение на модул „Комасация“ в Агро Офис® Карти, а на много места земеделци пожелаха наш специалист да извърши разпределението и да направи т.нар. комасационно споразумение.

Началото на 2013 година беше преломен момент за фирма МиркоАкаунт.

Управителят ни, Цветомир Несторов, създаде ново звено към екипа ни – инженери по електроника.Те имаха задачата да разработят високо ефективна система за контрол на горивото и работата на земеделската техника. Резултатът е налице – Агро Офис® ГСМ и Агро Офис®GPS – две високотехнологични решения, които могат да работят, както поотделно, така и заедно. Агро Офис® ГСМ е автономна система за троен контрол на зареждането с нафта на ведомствени бензиностанцииили най-обикновени цистерни. Системата не се нуждае от оператор(„ГСМ”-чик), компютър и постоянен интернет, а зарежданията, както и наличното гориво в цистерната, можете да видите и от мобилния си телефон. Агро Офис®GPSе специализирана система за проследяване на земеделска техника, която показва в реално време обработените декари, наличното и изразходено гориво на блока, дали има презастъпване или непокрити площи и много други.Посетителите на БАТА Агро могат да видят на нашия щанд демонстрационен модел на двете системи, където буквално ще „зареждаме“  и „източваме“ нафта.

През есента на 2013 г., много преди тежката пролетно-лятна кампания, която драстично завиши себестойността на продукцията, представихме цялостна система за намаляване на разходите. Основна част от тази система са модулите Агро Офис® ГСМ и Агро Офис®GPS, които имат за цел да спрат кражбите и злоупотребитес нафта. Неотменна част от нея са:Агро Офис® Агроном – софтуер за отчитане на агротехническите мероприятия по блокове и по култури, както и най-новият член на Агро Офис® семейството, а именно модул Склад. Складовият ни софтуер е нещо, което всеки модерен земеделец трябва да има, за да контролира семената, торовете, препаратите и горивото, вложени в производството, тъй като именно те на финала формират себестойността на продукцията.Ние – екипът на МикроАкаунт – ценим всеки леввложен в полето и се стараем да намалим вашите разходи за производството.

 

На БАТА Агро 2014 ще направим и официалната премиера на Агро Офис® Нави – един иновативен продукт, разработка на екипа на фимра МикроАкаунт. Агро Офис® Нави е навигационна система от ново поколение, която, с помощта на вградения в нея 4G/LTEмодем, е постоянно свързана към интернет без допълнителни активации и доплащания. Това позволява отдалечено свързване от офиса към навигацията с цел дистанционна помощ или контрол, както и зареждане на SHP файлове с очертания на блокове директно от софтуера Агро Офис® Карти. Навигацията ни разполага с ударо-, прахо- и влагозащитен 10” сензорен екран и антена с точност от 20 см до 2 см (последното след допълнителни активации) на канадски производител – лидер в бранша.

Не сме подминали и нашумялата напоследък тема за почвени анализи и почвено картиране. Тази година на щанда ни ще има агрономи – специалисти по пробовземане и почвени анализи от специализираната лаборатория наSGS България, които ще могат да ви консултират относно всичко свързано с почвените анализи и балансираното торене. Съвместно с тях ще демонстрираме и новия модул „Почви“ в Агро Офис® Агроном, който позволява да създавате, зареждате и анализирате цифрови почвени карти.

Като заключение мога да кажа, че тази година на БАТА Агро на щанда ни ще изобилстват високотехнологични продукти. На него приветливият ни екип ще посрещне гостите ни сGPS измервателни и навигационни системи на пет световноизвестни марки: Muller Elektronik, Topcon, John Deere, Trimble и Garmin, както и с високотехнологични разработки, собствено производство.

Вашият коментар