сряда, май 29, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
ЗърнопроизводствоРастителна Защита

Агроном ООД предлага за есенната кампания качествени семена от пшеница

Сортовете пшеница на фирма АГРОНОМ

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

На 11.06.2014г., в гр. Шумен фирма „АГРОНОМ”, горд собственик на 22 регистрирани сортове пшеница, съвместно с „МЕГАТРОН”, в качеството си на официален дистрибутор на “John Deere” за България, организираха техническа среща за производителите от селскостопанския  сектор. Срещата уважиха клиенти – земеделски производители, както и представители на фирми от този бранш.

 

Проф. Д-р Николай Ценов, който от тази година е част от екипа на „АГРОНОМ”, представи основни аспекти, свързани със селекцията на семена от пшеница, световни тенденции в производството, както и значението на климатичните условия, в частност глобалното затопляне, за качеството на пшеницата.

Основен акцент бе поставен върху селекцията на семена от пшеница в България, като професорът запозна гостите с родния екотип пшеница, традиции в практиката, както и с бъдещите перспективи за фирма „АГРОНОМ” в тази насока. Като фирма със силни традиции в производството и селекцията на пшенични семена, една от основните цели е повишаване качеството на родните сортове пшеница.

 

Г-н Тодор Губатов запозна подробно присъстващите със сортовете пшеница, с търговска марка „АГРОНОМ”. Гостите имаха възможността да получат полезни практически съвети за отглеждането на тази зърнено-житна култура – от момента на сертификация, през жътвата, до сеитбата.

 

Организаторите призоваха земеделските производители да спазват стриктно технологичните изисквания при отглеждането на пшеница, и им пожелаха успешна година. 

Вашият коментар