събота, юли 11, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниМЗХНОВИНИОвощарство

Албена Симеонова остава начело на биопроизводителите

Българска асоциация „Биопродукти“ отчете дейността си и избра нов управителен съвет

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Членовете на Българска асоциация „Биопродукти“ (БАБ) се събраха в края на работната седмица в Панагюрище за провеждането на общо отчетно-изборно събрание. На форума беше отчетена едногодишната дейност на БАБ. Представен, обсъден и гласуванбеше отчетът за работата на управителния съвет на БАБ за период аот септември 2016 г. до октомври 2017 г., както  и изпълнението на годишните задачи, приети с Плана за работа на Асоциацията.

Стремежът на УС на БАБ е да бъде винаги в помощ на членовете на Асоциацията, да реагирабързо, адекватно, компетентно и настоятелно по повод различни проблеми, предизвикани от неочаквани промени, особено в нормативната уредба, пряко касаеща сектора, заявиха от ръководството на БАБ в рамките на отчета си.

На форума беше изтъкнато, че през последните 2 години броят на биопроизводителите, които заявяват желание да станат част от Българска асоциация „Биопродукти“ нараства. Обсъдени и приети бяха кандидатурите на нови членове.

На своя годишен форум членовете на БАБ обсъдиха и предстоящи, важни за сектора на биопроизводството, теми, които бяха заложени в Плана за работа на Асоциацията.

След приемането на отчетите за работата на БАБ през последната година беше избран и нов управителен съвет. Начело на браншовата организация на биопроизводителите за още един мандат остава Албена Симеонова. В новото ръководство бяха преизбрани Веселина Ралчева и Милен Стоянов. Участниците във форума гласуваха доверие и на двама млади биофермери – Сузана Петрова и Дойчин Ганев.

Начело на новия контролен съвет на асоциацията застана Веселин Цветков, като в работата ще му помагат Надя Петкова и Павлин Пантов.

Вашият коментар