петък, септември 22, 2023
0887257707 videnov@abv.bg
ЗърнопроизводствоНОВИНИ

Български сортове пшеница впечатляват и най-претенциозните фермери

И тази година всички зърнопроизводители имаха възможността да получат полезна информация за сортовете пшеница с търговска марка Агроном по време на Борса за семена и посадъчен материалв Добрич

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Български сортове пшеница впечатляват и най-претенциозните фермери

И тази година всички зърнопроизводители имаха възможността да получат полезна информация за сортовете пшеница с търговска марка “Агроном” по време на “Борса за семена и посадъчен материал”  в Добрич. Посетители и агроном-консултанти от фирмата обмениха идеи, мнения, опит и съвети за  стопанската 2015/2016 година.

Лично земеделският министър Десислава Танева посети щанда на фирмата, където разговаря с управителя Тодор Губатов за приоритетите на българското земеделие през новия програмен период. Земеделците се интересуват най-вече от новите правила, по които ще работи агробизнесът до 2020 година, как ще се разпределят субсидиите, кога ще бъде отворена новата Програма за развитие на селските райони и какви инвестиции ще бъдат подпомагани. Много е важно също как ще се подкрепяни местните семепроизводители, защото това е най-ювелирната част от земеделския бизнес. 

Областният управител д-р Маргарита Станчева Новоселска, кметът на Добрич  Детелина Николова и изпълнителният директор на Добричкия панаир Звезделина Иванова останаха впечатлени от продуктите, които за поредна година предла фирма „АГРОНОМ”. 

Вече кипи трескава подготовка за международното изложение “АГРА”, което ще се проведе в Пловдив от 4 до 8 март 2015г. Там всички, които се интересуват кои са най-подходящите за техните стопанства сортове пшеница, ще получат професионална информация съобщиха от фирма “АГРОНОМ”.

 

 

Вашият коментар