понеделник, май 25, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниНОВИНИ

COPA-COGECA се обяви срещу съфинансиране на директните плащания

Организацията подкрепи призива на Юнкер за увеличаване вноските на страните членки в бюджета на ЕС с 1% от БВП

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

От организацията на европейските фермери COPA- COGECA изразиха пълната си подкрепа с председателя на ЕК Жан Клод Юнкер, който апелира за увеличаване вноските на отделните страни членки в общия бюджет с 1% от БВП, но се обявиха срещу идеята за съфинансиране на директните плащания от националните бюджети. Това информира topagrar.

„Ние сме доволни от новината за постигнатото съгласие между комисаря по бюджет и финанси Гюнтер Йотингер и шефа на ЕК- Жан Клод Юнкер по въпроса за това, че за посрещане на новите предизвикателства пред Общността и запълване на дупката в бюджета в резултат на излизането на Великобритания е необходимо намирането на свежи финансови средства”, се казва в изявление на генералния секретар на организацията Пека Песонен. Според него отчитайки високата стойност и положителното влияние на кохезионната политика и ОСП, финансирането по тези политики трябва да остане добре премерено.

Според COPA-COGECA съотношението между разходите и потреблението на средства в общата селскостопанска политика е на доста добро ниво, и тя води не само до осигуряване на висококачествени храни, но и до увеличаване на растеж и работни места в селските региони, там където се произвеждат храните, и до опазване на околната среда. До подобни заключения са достигнали и експертите на Световната банка, в един наскоро публикуван доклад, посветен на бъдещето на ОСП.

NivaBG.com

Вашият коментар