четвъртък, октомври 28, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХНОВИНИ

ДФЗ преведе още 9 млн. за хуманно отношение към птиците

Новосъздадено предприятие може да се финансира от датата на първото зареждане на птици

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Фонд „Земеделие“ преведе още 9,1 млн. лева за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците. До момента, заедно с изплатените през миналата седмица средства, по схемата са разпределени 16,7 млн. лв. по 180 договора.

 Държавната помощ за хуманно отношение покрива направени разходи или пропуснати доходи, свързани с ангажиментите за хуманно отношение към птиците, поети за най-малко 5 години. За тази година е предвидено плащане за кокошки-носачки, родители, бройлери, гъски, пуйки и патици, като максималният интензитет на помощта е на годишна база. Новосъздадено предприятие може да се финансира от датата на първото зареждане на птици.

 Финансовото подпомагане се предоставя на земеделски стопани-птицевъди, които доброволно поемат прилагането на ангажиментите за хуманно отношение към птиците. Мерките изискват контрол върху фуражите, оптимално хранене на птиците чрез заместване на животински протеини от бозайници и рибно брашно с растителни протеинови заместители и незаменими аминокиселини, използването на вода с качествата на питейната.

 

Вашият коментар