сряда, декември 19, 2018
0887257707 videnov@abv.bg
Горско стопанствоНОВИНИ

Директорите на две горски стопанства ще бъдат уволнени

Заради нарушения ще бъдат освободени директорите на ДГС Алабак и ДГС Гърмен

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

195Четения
NivaBG.com

Директорите на две горски стопанства ще бъдат уволнени заради нарушения, обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти по време на 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча в гр. Правец. 

След сигнал при проверка в Държавното горско стопанство „Алабак” е установено, че  заедно с издадените позволителни е добита и друга дървесина, за която констативните протоколи са издадени без основание.

Танева допълни, че във второто стопанство – Държавно горско стопанство „Гърмен“ съществуват незаконни практики. Десислава Танева бе категорична, че Министерството на земеделието и храните ще бъде непримиримо към всички нарушения, извършени от служители в системата, без значение на какво ниво са и със своите действия допринасят за увреждането на горското богатство.

По време на официалното откриване на 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча, министър Танева заяви, че опазването на природните дадености е основен фокус на Министерството. „Земеделските и горските територии са от важно значение не само за икономическия просперитет на страната, но и за съхраняване на нейната изключително богата флора и фауна“, каза още тя.

Вашият коментар