Фермерите подават заявления за по-ниски цени на тока до 10 януари

Регистрацията на новия доставчик става до три работни дни преди началото на новия месец
   Прочетена: 715 пъти
Регистрацията на новия доставчик става до три работни дни преди  началото на новия месец
Регистрацията на новия доставчик става до три работни дни преди началото на новия месец

Земеделските производители, които искат да преминат към използване на електрическа енергия с ниско напрежение, могат да подадат заявления за връщане на регулирания пазар до 10 януари, съобщава „Гласът на фермера”. Така те ще могат да избегнат поскъпването на тока и да получават електроенергия на регулирани цени от следващия месец. Още в края на миналата година работодателски организации предупредиха, че заради планираното драстично поскъпване на тока от началото на февруари, може да се стигне до увеличаване цените на стоките и услугите.

Подаването на заявления за преминаване към регулиран пазар на ток от дружества с обекти ползващи ел. енергия на ниво ниско напрежение се извършва лично или от нотариално упълномощено лице до 10-то число на месеца, предхождащ този от който се влиза на регулирания пазар. Това става ясно от инструкциите на БСК.

Електроразпределителното дружество извършва проверка на предоставените данни в срок от 4 работни дни. В случай че до три работни дни не са отстранени евентуални неточности, от дружеството прекратяват процедурата. Смяната на доставчика се счита за потвърдена, в случай че не е направено мотивирано възражение от настоящия доставчик или не е изпратено удостоверение за липса на просрочени задължения в срок от два работни дни. Регистрацията от страна на енергоразпределителното дружество към новия доставчик на ток става до три работни дни преди началото на новия месец.


Автор  
КОМЕНТАРИ
Няма коментари!
ОЩЕ ПО ТЕМАТА