четвъртък, август 6, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниНОВИНИ

Фермерите подават заявления за по-ниски цени на тока до 10 януари

Регистрацията на новия доставчик става до три работни дни преди началото на новия месец

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

731Четения

Земеделските производители, които искат да преминат към използване на електрическа енергия с ниско напрежение, могат да подадат заявления за връщане на регулирания пазар до 10 януари, съобщава „Гласът на фермера”. Така те ще могат да избегнат поскъпването на тока и да получават електроенергия на регулирани цени от следващия месец. Още в края на миналата година работодателски организации предупредиха, че заради планираното драстично поскъпване на тока от началото на февруари, може да се стигне до увеличаване цените на стоките и услугите.

Подаването на заявления за преминаване към регулиран пазар на ток от дружества с обекти ползващи ел. енергия на ниво ниско напрежение се извършва лично или от нотариално упълномощено лице до 10-то число на месеца, предхождащ този от който се влиза на регулирания пазар. Това става ясно от инструкциите на БСК.

Електроразпределителното дружество извършва проверка на предоставените данни в срок от 4 работни дни. В случай че до три работни дни не са отстранени евентуални неточности, от дружеството прекратяват процедурата. Смяната на доставчика се счита за потвърдена, в случай че не е направено мотивирано възражение от настоящия доставчик или не е изпратено удостоверение за липса на просрочени задължения в срок от два работни дни. Регистрацията от страна на енергоразпределителното дружество към новия доставчик на ток става до три работни дни преди началото на новия месец.

Вашият коментар