събота, април 20, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниНОВИНИ

Гюнтер Йотингер: Всяко евро за ОСП е обосновано

Излизането на Великобритания ще изяжда 15% от европейския бюджет годишно

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Според европейския комисар по бюджет и финанси Гюнтер Йотингервсяко дадено евро за Общата селскостопанска политика е обосновано, и има своята добавена стойност, пише topagrar.com . Той се изказа и за необходимостта от опростяване модернизация на ОСП, а как ще се случи това след 2020 година, ще трябва да решат експертите от земеделската комисия, ръководена от Фил Хоган.

Както е известно Хоган трябва да представи до края на годината постъпилите в ЕК предложения за реформи. След обработката им най-късно до началото на 2018 година трябва да се предложи многогодишната финансова рамка от 2020 година nasetne.

Йотингер отбеляза трудното финансово положение, в което се намира ЕС, като вследствие излизането на Великобритания, годишно ще има недостиг между 10 и 12 млрд. евро в европейския бюджет. Това съответства на 15% от целия бюджет на Общността.

Говорейки за икономическия ефект от Брекзит, Йотингер подчерта, че пазарите трябва да останат свободни, и апелира на Острова да се откажат от тактиката на „твърдия Брекзит”, и да не забавят ненужно преговорите.

 

 

 

Вашият коментар