петък, юли 19, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
ЗърнопроизводствоЗърнопроизводствоНОВИНИРАСТЕНИЕВЪДСТВО

“Икономически Университет” Варна и „АГРОНОМ I Холдинг” – лидер в селекцията на български сортове пшеница се обединяват за развитието на младото поколение

Повече от 50 студенти бяха топло посрещнати от професионалистите във фирма Агроном

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Официално посещение на студенти от  “ИУ-Варна”, специалност „Аграрна икономика“ стана факт, след като мениджмънта на „Агроном I Холдинг” отвори вратите си за бъдещето и разкри дългогодишната тайна за успеха си.

Няколко десетеки студенти бяха топло посрещнати от професионалистите във фирмата, с над 25 години успех на пазара, известна със създаването на множество сортове българска пшеница.

 

Ръководителите на отделите във фирмата споделиха тайните, амбицията и желанието си, за да насочат младите бизнесмени да се развиват в сферата на земеделието. На практическото посещение присъстваха повече от 50 студенти, които се докоснаха до информация от първа ръка за това как се оцелява икономически четвърт век на пазара на семена в България. Диверсификация, интеграция или иновация са методите да се развива една фирма в този бранш, бяха сред основните обсъждни аспекти по време на семинара. Тези и много други теми бяха засегнати в практическата сесия за студентите.

 

Директорите на маректингoвия, инжинерния, лабораторния и юридическия отделиотговаряха на всички въпроси и показаха, че тези професии са не само интересни, но и много амбициозни. Студентите имаха възможността да се докоснат до сърцевината при производството и селекцията на семена от пшеница, като с интерес наблюдаваха практическия процес, представен от лабораторния отдел на фирма “Агроном I Холдинг”. Гостите бяха завладяни от увлекателните думи на Проф. Д-р Николай Ценов, който също им разкри някои интересни факти за селекцията на пшенични семена.

 

Разбира се, истината за това, колко сила и амбиция се изисква в ръководенето на такъв холдинг бе предоставена от първа ръка, именно от самия изпълнителен директор г-н Тодор Губатов. Той разказа какво е да се ръководи първата частна фирма, извършваща селекция на сортове пшеница в България. Като фирма, чиято основна философия е запазването на  силните български традиции в земеделието, екипът на “Агроном I Холдинг”, призова младите гости да се обединят за изграждането на бъдещето на България и просперитетът на  българския земеделски бизнес.

Вдъхновени от вълнуващото посещение, студентите от “ИУ-Варна” си тръгнаха, заредени с желание за професионална реализация в този сектор. 

Вашият коментар