сряда, февруари 26, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХНОВИНИТютюнопроизводство

Инициативен комитет към Националната асоциация на тютюнопроизводителите благодари на министър Десислава Танева и на МЗХ за отношението по разпределението на националните доплащания за 2014 г.

На насрочената среща в голямата зала на МЗХ присъстваха представители от цялата страна и всички сортови групи

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

310Четения
NivaBG.com

Инициативен комитет към Националната асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 представляващ всички сортови групи тютюн в България в отворено писмо благодари на Министърът на земеделието и храните и на министерството за търпеливото и балансирано отношение по разпределението на националните доплащания за 2014 г. “Уважаеми българи, искаме с дълбока благодарност да изкажем своята признателност към целия екип на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и на зам.министъра Цветан Димитров, както и на Георги Ралчев за търпеливото и балансирано отношение по разпределението на националните доплащания за 2014 г.

На насрочената среща в голямата зала на МЗХ присъстваха представители от цялата страна и всички сортови групи. След 9-часов дебат и различни гледни точки се достигна до приемливо решение, което максимално се вписва в бюджетната рамка от 107 000 000 лева”, се посочва в писмото.
От асоциацията пишат още, че не са предлагали допълнителни средства, както се твърди в публичното пространство през последните дни.
“Различията се появиха в разпределението на средствата в сортовата група “Басми”.Там се залага на следното
разпределение: 0-1000 кг 3,09 лева за 1 килограм; 1000-2000 кг 3,00 лева за 1 килограм; Над 2000 кг 2,00 лева за 1 килограм; При сорта “Каба кулак” се достигна до следното разпределение: за целия обем 1,58 лева за 1 килограм;При сорта “Бърлей” се достигна до следното разпределение: За целия обем 1,15 лева за 1 килограм; При сорта “Виржиния” се достигна до следното разпределение: За целия обем 0,91 лева за 1 килограм, обясняват от асоциацията.

“Ние категорично заставаме зад цялостната дейност на Министерството на земеделието и храните. За пръв път в новата история на Република България
отчитаме директност, откритост, честност и справедливост по отношение на агросектора”, заявяват в писмото си от Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

Вашият коментар