четвъртък, октомври 28, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниНОВИНИ

Излишъкът на мляко на пазара доведе до рекорден спад в цените смятат от Rabobank

Според експертите забавянето в икономиката на Китай ще продължи

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Месечният доклад на експертите от Rabobank за състоянието на пазара на мляко се разминава с резултатите от последния търг на електронната платформа Global Dairy Trade, пише The Dairy News цитирайки анализатора Максим Фатеев. Според последните анализи на експертите, на пазара се наблюдава излишък на суровина, в резултат на което цените са продължили да падат и са достигнали рекорден минимум.

 

Както е известно преди седмица ценовият индекс на GTD се повиши с над 12% , като според някои анализатори причината за това е била нарасналото търсене на суровина от страна на Китай. Фатеев щрихира някои от основните моменти в доклада на експертите като това, че са налице признаци за слаба търговия със сухо мляко, че се наблюдава подобряване на търсенето на млечни продукти от страна на потребителите и за възникнали проблеми с производството на мляко. Трябва да се отбележи също, че неблагоприятното време през юли е нанесло щети на животновъдството в южните и югоизточни провинции на Китай, и след като през последните 12 месеца цените на млечните продукти в страната непрекъснато отбелязваха спад, сега се регистрира известно минимално увеличение.

 

Експертите на Rabobank прогнозират, че забавянето на китайската икономика ще продължи, въпреки че властите в Пекин се опитват да предотвратят опитите брутния вътрешен продукт на страната да падне под 6,6%.

Вашият коментар