петък, май 14, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХНОВИНИ

Магазин за фермерски храни ще открият в аграрното ведомство

38 организации и групи на производители са създадени у нас до момента

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

През септември в аграрното министерство ще бъде открит магазин за фермерски храни , съобщи по време на днешния фермерски пазар пред ведомството земеделският министър Десислава Танева. . „Чрез Асоциацията на био производителите в България ще покажем витрината на най-качествената храна, която се произвежда в страната ни“, заяви тя.

 

Министър Танева и кметът на София откликнаха на призива на производителите пред сградата на МЗХ да се провежда фермерски пазар. „Политиките в земеделието винаги са срещали подкрепа и разбиране в лицето на Столична община. Заедно ще намерим подходящото място тази инициатива да се превърне в седмична или месечна“, допълни министърът. Подобни инициативи като фермерските пазари според нея могат да се реализират чрез създаване на групи и организации от потребители. Броят им до момента в страната е 38, като организираността между производителите достига до 6%.

 

В днешния пазар участие взеха производители на плодове и зеленчуци, кисело мляко, сирене и кашкавал от краве, овче, биволско и козе мляко, биопродукти, хляб с квас, пчелен мед и още други местни храни.

Вашият коментар