МЗХ ще се бори с ембаргото, наложено от Русия

МЗХ и Министерство на финансите предприемат мерки срещу нелегалния внос на земеделска продукция от Европейския съюз
   Прочетена: 923 пъти
МЗХ ще се бори с ембаргото, наложено от Русия
МЗХ ще се бори с ембаргото, наложено от Русия

Финансовото ведомство заедно със Земеделското предприемат мерки срещу нелегалния внос на земеделска продукция от Европейския съюз.

Всяка година нашите производители страдат от незаконен внос на растителна и месна продукция. Тази година руското ембарго още повече утежни тенденцията.

Знаете, че няма как да предприемем мерки за предотвратяване на този процес, но нашата работа е да засилим контрола върху вноса на продукцията, обяви Грудев. Косвените щети от руското ембарго ние виждаме в нашата страна. Увеличава се конкуренцията. Ще засилим контрола на потенциален нелегален внос на плодове и зеленчуци, увери земеделският министър. Това е свързано от една страна със следене по границите.

Ще бъдат увеличени превозните средства, които ще бъдат пломбирани, увеличаваме извадката на проверка, увеличаваме и контрола по пазарите и тържищата, допълни той. Това са, по думите на Грудев, краткосрочните действия, които от Министерство на земеделието приемат за момента в борбата си срещу руското ембарго.

Имаме около 615 000 тона нелегална продукция, влязла в страната от началото на годината, разкриха експертите на Земеделското министерство. Сред тях са тонове слънчоглед, олио, зехтин, брашно, риба и други. 


Автор  
КОМЕНТАРИ
Няма коментари!
ОЩЕ ПО ТЕМАТА