четвъртък, май 23, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХНОВИНИ

Над 50% от продуктите в големите магазини скоро може да са с български произход

Готви се споразумение между МЗХ и представители на хипермаркетите

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

129Четения
NivaBG.com

Над 50% от стоките в големите магазини скоро може да са от български произход, е съобщил заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров в Хасково, цитиран от БТА. Аграрното ведомство и търговските вериги са пред споразумение за задължителен процент български стоки.

Представителите на търговски вериги у нас са проявили инициатива да влязат в контакт с Министерството на земеделието и храните и да се постигне доброволно споразумение за определен процент на български стоки, които задължително да има в търговските вериги, е уточнил още Димитров.

 

Заместник-министърът участва в кръгла маса по проблемите на селскостопанския бранш преди официалното откриване на изложение на 34 производители и преработватели от Хасковска област в рамките на инициативата “Подкрепяме българското” на МЗХ.

 

Той изнесе данни за развитието на растениевъдството и животновъдството в Хасковска област. Според тях за последните три години трайните насаждения в региона са се увеличили със 130 000 декара. За последните две пък популацията на подлежащите на подпомагане животни е нараснала с между 14 и 30 процента..

NivaBG.com

Вашият коментар