понеделник, септември 21, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
ЛозарствоНОВИНИ

От 11 януари приемат заявления за преструктуриране и конверсия на лозя

Бюджетът по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя е 19.3 млн. лева

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

434Четения

От 11 до 22 януари 2016 г. ще се приемат на заявления от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г.

По мярката се подпомагат дейности за преструктуриране и конверсия на лозови насаждения, както и за подобряване на техниките за управление на лозята.

Националната лозаро-винарска програма ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 г., като целта й е да повиши конкурентоспособността на българските лозари. Финансирането е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ).

Индикативният бюджет по мярка “Преструктуриране и конверсия на лозя” за финансовата 2016 година е в размер на 19 352 792 лева.

По програмата могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Нормативната база и заявленията за кандидатстване са на сайта на ДФ „Земеделие“ – секция „Селскостопански пазарни механизми“, раздел “Вино“.

Заявленията за предоставяне на финансова помощ по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя ще се приемат в Централно управление на ДФ „Земеделие”, ул. „Гусла” № 3.

NivaBG.com

Вашият коментар