четвъртък, октомври 28, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
ЗърнопроизводствоНОВИНИ

От НАЗ ще жънат ръж по проекта „Хляб на мира”

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Националната асоциация на зърнопроизводителите организира тържествена церемония за жътвата на ръжта в рамките на проекта „Хляб на мира”, съобщиха от браншовата организация. Съвместни домакини на мероприятието тази година са председателят на Съюза на зърнопроизводителите от Бургаска област Николай Киров и председателят на Съюза на зърнопроизводителите „Маркели” (Карнобат) Теодор Тодоров. Събитието ще се състои на 20.06.2016 г. в землището на с. Кликач, обл. Бургас.

 

Проектът „Хляб на мира” е европейска инициатива между 12 държави от Централна и Източна Европа, която стартира през 2013 г. с идеята да бъде отбелязана 25-тата годишнина от падането на Берлинската стена и Желязната завеса. Националната асоциация на зърнопроизводителите е официален партньор в проекта от страна на България, заедно с подкрепата и съдействието на Министерството на земеделието и храните.

 

По повод жътвената церемония на посещение в България пристига ръководството на германската Асоциация „Хляб на мира” в лицето на председателя Адалберт Кийнле, изпълнителния директор д-р Гибфрид Шенк, както и д-р Марион Шенк. В рамките на посещението на германската делегация ще бъде обсъдено предстоящото българско домакинство на международната конференция „Мир и земеделие“ през 2017 г.

 

Тържествената церемония ще бъде открита с пресконференция на НАЗ, министърът на земеделието и храните Десислава Танева и Асоциация „Хляб на мира”.

 

Вашият коментар