понеделник, юни 21, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
Лоза и виноНОВИНИ

Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 5 март 2015 г.

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Иновации в повече от 170 бранша, дегустации на храни, вина, спиртни напитки и гурме деликатеси, атракции и награди са подготвени за посетителите на Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 5 март 2015 г.

Те могат да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма. В тях участват над 650 фирми от 25 държави, съпътстващата програма включва близо 40 събития. Очакват се около 50 000 посетители.

Специалистите ще се запознаят с модерните тенденции в земеделието, животновъдството и биопроизводството от Международната селскостопанска изложба „Агра“ и специализираната изложба „БиоАгра“. Новостите са 50, от които 10 световни и 12 европейски.

“Агра 2015“ е посветена на фермера от ХХІ век. В негова помощ са иновации от различни области. Ще има и автомобилен салон с коли, предназначени за селскостопански производители.

Технологии и оборудване за лозарството и винарството показва международната изложба „Винария“. „Фудтех“ разкрива облика на съвременната хранителна индустрия. „Апи България“  демонстрира  постиженията на родното пчеларство. „Хорека Пловдив“ предлага оборудване за хотелиерството и ресторантьорството.

„Вкусовете на Италия“ представя опита на водещи специалисти в производството на висококачествени продукти и изследвания на учени от Университета по хранителни технологии.  Посетителите ще опитат  моцарела, сирена, салами, маслини, зехтин и други традиционни италиански продукти.

Те ще усетят чара на виното и кулинарията в изложбата „Винария“. Там може да се дегустират напитки на близо 40 български и чуждестранни изби, представени в Града на виното, който се прави за първи път. Той ще посрещне гостите си с възможността да се включат в  майсторски класове и презентации, да видят гурме демонстрации, да се забавляват с културна програма.

Гурме специалитети от Българи и  Испания, както и традиционни български продукти, очакват посетителите на изложбата „Фудтех“. С обновена  програма са Работилници „Сготви си здраве“, които са част от нея. Сега събитието е насочено  към младите хора, като са предвидени обучения от майстори кулинари. Известни занаятчии и фермери предлагат свои продукти. Ще бъдат показани техники за приготвяне на ястия по стари рецепти. Работилници „Сготви си здраве” са включени в проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив – събития за устойчиво развитие“, подкрепен от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е  2 лева. Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

Международен панаир Пловдив ще се проведе в дните от 4 до 8 март 2015 г. Очакват се около 50 000 посетители, които ще имат възможността да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма.

Откриването на Фестивала на виното на 3 март, от 13 ч. на площад „Стефан Стамболов“, пред сградата на общината.

На 4 март, сряда, от 09.00 ч. в зала „Пресклуб“, Конгресен център на Международен панаир Пловдив, ще се състои пресконференция. Откриване на изложбите „Агра“, „Винария“, „Фудтех“, „БиоАгра“, „Апи България“, „Хорека“ и „Вкусовете на Италия“ ще бъде от 10.00 ч. пред палата 6.

Вашият коментар