събота, декември 4, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
Агро НовиниНОВИНИ

Показват селскостопанска техника и на есенния панаир в Пловдив

Фермерите ще могат да се запознаят с последните модели трактори

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

Машини за селското стопанство ще бъдат включени за първи път сред експонатите на Международния технически панаир, съобщиха от пресцентъра на панаира. . Това е една от промените, стартиращи на неговото 72-о издание, което ще се състои от 26 септември до 1 октомври в Пловдив.

 

Новата секция се обособява по желание на производители и търговци, участващи в Международната селскостопанска изложба „Агра“, която се проведе в края на месец февруари. Те искат да представят своите изделия отново и на най-престижната технологична среща на Балканите заради очакваните близо 40 000 посетители от България и Европа.

 

Допълнителен стимул са прогнозите за активизиране на финансирането на проекти за селското стопанство от еврофондовете през октомври. Така фирмите, предлагащи оборудване за отрасъла, ще покажат нови стоки точно в момента, когато фермерите проучват оферти.

 

За да отговорим на тези маркетингови интереси, създадохме условия агротехника да се презентира два пъти в годината – не само през зимата, както беше досега, а и през есента, по време на нашата най-голяма проява, обясни д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

 

 Земеделската техника е част от специализираната изложба „Машиностроене“, която е водеща сред десетте изложения в рамките на Есенния панаир. Български и чуждестранни фирми, потвърдили участие до момента, ще демонстрират трактори, плугове, сеялки, дискови брани, резервни части и гуми. Те имат на разположение две зони в атрактивни локации – пред палата 13, където е „Машиностроене“, и близо до изложбата „Автосвят“, привличаща хиляди посетители.

Вашият коментар