сряда, декември 19, 2018
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Представяме ароматите на слънцето на Зелената седмица

Освен традиционни храни страната ни ще покаже и слабо познати туристически дестинации

59Четения
NivaBG.com

В първата половина на 2018 година страната ни ще е във фокуса на европейското земеделие не само като председател на ЕС, но и като партньор на най-реномираното изложение за земеделие и храни- Зелената седмица в Берлин. В дните между 19 и 26 януари ще представим пред многохилядната публика от гости и експерти разнообразни традиции, фолклор и храни под мотото „ароматите на Слънцето”. Както винаги голямото зелено шоу е съпътствано от редица събития, като програмата стартира от днес. Пресконференцията на земеделския министър Румен Порожанов ще е на 18 януари от 15 часа в зала 10 на изложбения център, а час по-късно брифинг за представители на медиите ще даде и еврокомисарят по земеделие Фил Хоган.

В последните години със своите неподправени вкусове и високо качество, българските традиционни храни набират все по-голяма популярност сред европейските потребители. Българските вина със своя специфичен вкус са добре познати на германските потребители. Биопродуктите, в производството на които в последните години инвестират все повече фермери в страната, също ще са неделима част от българското представяне на „Зелената седмица“. Освен всичко това, посетителите на изложението ще могат да се запознаят и с някои малко известни туристически дестинации.

През тази година Русия се връща на изложението, освен това организаторите ще проведат първия Startup Day на 24 януари, по време на който за финансиране ще се конкурират 20 проекта за стартиращи зелени бизнеси в областта на земеделието и храните, сред които производители на храни на базата на насекоми, зеленчуков чипс, сладоледени коктейли и други.

Вашият коментар