вторник, юли 16, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
ЗеленчукопроизводствоМЗХНОВИНИ

Преустановено е кандидатстването по мярка 121 от ПРСР, до 21 декември продължава приемът за сектор плодове и зеленчуци

От 06 декември 2011г. се прекратява приема на заявления по два от допустимите сектори за финансово подпомагане от текущия прием по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

От 06 декември 2011г. се прекратява  приема на заявления по два от допустимите сектори за финансово подпомагане от текущия прием  по  мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).


Във връзка с всекидневно постъпващи въпроси в МЗХ по отношение на неясноти и нееднозначно тълкуване на заповедта за прием и възможност за подвеждане на потенциалните бенефициенти се прекратява приема на заявления за финансово подпомагане за кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” както и за кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”. До 21.12.2011г. продължава приема на заявления за кандидати в сектор „плодове и зеленчуци”. Със заповед на Изпълнителният директор на ДФЗ ще бъде отворен нов прием за кандидати одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” както и за кандидати, одобрени за финансово подпомагане и изпълняващи проекти по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране“. Nivabg.com

Вашият коментар