понеделник, септември 21, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
КартофопроизводствоНОВИНИ

При отпадане на животно до 15 септември фермерите трябва да известят фонд Земеделие в седем дневен срок

Ако при промяна в броя на животните фермерите пропуснат този срок може да бъдат санкционирани

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

537Четения

От Националния съюз на говедовъдите в България информират всички свои членове и говедовъди, подали документи за участие в схемите за подпомагане на земеделски стопани, че тъй като от 28 юни до 15 септември тече срокът от 80 дни за задържане на животните, при промяна в броя на животните те задължително трябва да уведомят ДФ „Земеделие” в срок от 7 дни. .

 

При продажба, клане или смърт на животно,стопаните са длъжни да уведомят съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие” представяйки съответните документи. Известявайки разплащателната агенция в този срок, земеделските стопани няма да получат субсидии за отпадналото животно, но няма и да подлежат на санкции. Замяна на отпаднали животни може да се извършва в срок до 20 дни след отпадането им.

Крави по схемата за млечно говедовъдство могат да бъдат заменяни само с такива предназначени за производство на мляко, а животни по схемата за месодайно говедовъдство с такива, предназначени за отглеждане за месо. Животни под селекционен контрол пък могат да бъдат заменяни само с такива под селекционен контрол съответно за производство на мляко или месо. При неспазване на горните правила животновъдите могат да бъдат сериозно санкционирани, се казва в съобщението на браншовата организация.

 

 

NivaBG.com

Вашият коментар