събота, август 13, 2022
0887257707 videnov@abv.bg
ЗърнопроизводствоМЗХНОВИНИРастителна ЗащитаТорове и препарати

Промени в Растителната защита: Фермерите ще могат да ползват ПРЗ, разрешени в Европейските страни

МЗХ ще засили контрола на качеството на продуктите за раститална защита

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

През есента ще бъде направен преглед на законодателството в сферата на земеделието и хранителната индустрия по отношение на таксите и тарифите, които се събират от бизнес операторите, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на провелия се вчера Консултативен съвет по зърното в Министерството на земеделието и храните.

Тя допълни, че по този начин ще се постигне улесняване на бизнеса и отпадането на ненужна административна тежест. По време на съвета от браншовите организации поставиха въпроса свързан с качеството на препаратите за растителна защита и нелегалният им внос.

Министър Танева заяви, че контролът за качеството на препаратите ще бъде засилен, а чрез предвидени промени в нормативната уредба земеделските стопани ще могат да ползват по-голямата част от препаратите, които са разрешени за прилагане в Европейския съюз. Процедурата по разрешаването на продукти за растителна защита (ПРЗ), разрешени за употреба в Европейски страни ще се обсъжда в близко бъдеще, уточниха от МЗХ за NivaBG.com.

Вашият коментар