петък, май 24, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
ЗеленчукопроизводствоНОВИНИ

Strategie Grains очаква ЕС да възстанови реколтата от пшеница през следващата година

Увеличеното търсене на фуражно зърно в света се очаква да тласне нагоре и експорта на страните от ЕС

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

340Четения
NivaBG.com

Анализаторите на Strategie Grains очакват страните от ЕС да възстановят реколтата от пшеница през следващата година, информира „Зерно Онлайн”. По думите на президентката на компанията- Андре Дефо, общите довиви от мека пшеница се очаква да достигнат до 152,9 млн.тона. Това ще е с 8 млн. тона над показателя от текущата година, но ще остане поднивото от 2015 година, когато фермерите в ЕС събраха рекордните 159,4 млн. тона и 156,6 млн.т(2014 г,). Площите за засяване с мека пшеница ще се запазят на нивото от 24,3 млн. хектара, като се очаква понижение на тези с твърда пшеница.

 

Към 2035 година анализаторите прогнозират средните добиви да нараснат до 650 килограма от декар. През тази година те не успя да надмине 560 килограма от декар, което е със 70 кг под средните добиви от предходната година.

 

В следващите десет години търсенето на фуражно зърно в Общността ще остане стабилно. Увеличаването на глобалното търсене със 17% обаче според нея ще доведе и до ръст на експорта на ЕС, като сред перспективните пазари за европейско фуражно зърно е и Китай.

 

NivaBG.com

Вашият коментар