Супер Добиви със Супер Премия в Добрич

По-добра печалба с високоолеиновите слънчогледи на Синджента
   Прочетена: 209 пъти
Супер Добиви със Супер Премия в Добрич
Супер Добиви със Супер Премия в Добрич

През изминалата година се сблъскахме с много пазарни предизвикателства и ниски изкупни цени на слънчогледова продукция. В години като тази, високоолеиновите хибриди на Синджента са най-доброто решение за подобряване на приходите от слънчоглед.

През 2017 г. голям брой земеделски производители от регион Добрич решиха да се доверят на Таленто, Експерто и Грация и хибридите им се отблагодариха по най-добрия начин – със супер добив и супер премия.


В село Паскалево, обл. Добрич фирма Био ООД заложи на пълна технология на Синджента. На поле от 600 дка, изборът попадна върху високоолеиновите Експерто и Таленто. За летящ старт на слънчогледа помогна почвеният хербицид с най-дълго последействие - Гардоприм Плюс Голд.


Впоследствие бе използван и Листего за трудните и опасни плевели бутрак и паламида.
Във фаза бутон, за защита от всички болести, които имат негативен ефект върху добивите и маслеността на слънчогледа, бе използван най-новият фунгицид на Синджента. Амистар Голд съдържа две активни вещества с различен механизъм на действие, а оттам и предпазното и лечебно действие на продукта.
Пълната технология на Синджента доведе до резулати от 370 кг на декар и значително превъзходство над конкурентни семена и технологии.


Подобни резултати имаше и при земеделската кооперация в село Бенковски, обл. Добрич – там кантарът показа 380 кг среден добив от 1000 дка площ.


Вече трета поредна година, Синджента чрез своята Програма „Предимство“ осигурява за своите партньори-земеделски производители редица бонуси, сред които:


⦁ Осигурен пазар на продукция чрез своите партньори – български производители на олио
⦁ Премия от порядъка на 40-50 лв на тон над пазарната цена на слънчогледа
⦁ Гаранция за минимум 82% олеинова киселина
⦁ Отстъпки за продуктите от технологията на високоолеинов слънчоглед
⦁ Съдействие за контрол на качеството на високоолеиновата продукция
⦁ Обучения и обмяна на опит
Добивите и премията от 2017 г. ще продължат и през 2018. Много земеделски производители имат намерението да увеличат дела на високоолеиновия слънчоглед на техните полета.


Супер Добиви със Супер Премия в Добрич
Автор  
КОМЕНТАРИ
Няма коментари!
ОЩЕ ПО ТЕМАТА