понеделник, октомври 3, 2022
0887257707 videnov@abv.bg
ЗърнопроизводствоЗърнопроизводствоИнсектицидиРАСТЕНИЕВЪДСТВОРастителна ЗащитаТорове и препаратиФунгицидиХербициди

Водещата фирма при слънчогледа – Синджента и през 2014 г. обогатява портфолиото си

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

С безспирният си стремеж към иновации и предлагане на комплексни решения по актуални проблеми и през 2014 година Синджента България ще актуализира богатото си портфолио с нови продукти.

При слънчогледа фирмата вече може да се похвали, че предлага пълната гама продукти за производството на висококачествена продукция.

Освен високодобивни конвенционални и клиърфийлд слънчогледови хибриди Синджента предлага и пълна програма за растителна защита. В нея са включени най-наложеният и използван в практиката почвен хербицид Гардоприм Плюс голд®, високо селективният балурицид Фузилад форте® и десикантът, който не „изсушава“ семената Реглон форте®.

Освен това от този сезон Синджента предлага и вегетационният хербицид за контрол на всички раси синя китка, бутрак и паламида Листего® (40 г/л имазамокс), както и фунгицидът за сигурен контрол на болестите при слънчогледа Амистар Екстра®.

Изхождайки от многогодишният си опит българските земеделци вече се убедиха, че за постигането на високи резултати е необходимо внимание към всеки детайл от процеса по отглеждането на културите. Като се започне с подходящи обработки, изборът на семена, продукти за растителна защита и торове съобразени изцяло с местните агрометеорологични особености, техниката и навременният момент за изпълняването на всяка стъпка.

За да покрие нуждите на фермерите във всички райони на страната, съобразявайки се със специфичните местни условия Синджента разполага с богата гама семена, покриваща основните технологии за производство на слънчоглед: конвенционална и клиърфийлд.

Трудно е да се акцентира върху определен хибрид от портфолиото на фирмата, защото всеки един от 12-те се характеризира с отлични качества подходящи за различни райони.

Всички клиърфийлд хибриди на Синджента са устойчиви на синя китка раси А – Е и основните болести. НК Неома е клиърфийлд хибридът № 1 в Европа. Средно ранен за интензивно отглеждане и високо маслено съдържание. НК Адажио е средно късен и е хибридът, който освен с отличен добивен потенциал се отличава и с гарантирани добиви при засушаване и стресови условия. Адажио развива много силен корен, което му позволява да осигури стабилна реколта и при по-сухи условия. НК Мелдими е първият клиърфийлд хибрид предложен от фирма Синджента. Средно късен е и се характеризира с висок потенциал за добив, бързо развитие и мощен хабитус. Мелдими е непретенциозен и е показал стабилен добив през годините. Подходящ е и за екстензивно отглеждане, нови полета и райони със слаби почви.

При конвенционалните хибриди НК Конди е доказаният лидер.Средно късен, адаптивен при разнообразни условия на отглеждане, Кондие хибридът с най-високо маслено съдържание и с най-висок заложен добивен потенциал. Също от конвенционалната листа е и НК Брио. Той е средно ранен, подходящ за интензивно отглеждане. Типична за Брио еизключително високата абсолютна маса дължаща се на високото му маслено съдържание.

Освен че осигуряват висок и качествен добив продуктите на Синджента при слънчоглед са атрактивни и с пакетните си предложения на по-изгодна цена.

Вашият коментар