четвъртък, февруари 27, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
БабхГорско стопанствоЖивотновъдствоЗеленчукопроизводствоЗърнопроизводствоКартофопроизводствоЛоза и виноЛозарствоМЗХНОВИНИОвощарствоПРСР 2014-2020Рибарство и аквакултуриТютюнопроизводство

Зам.-министър Бюрхан Абазов връчи дипломите на абсолвентите от Аграрния университет в Пловдив

264 абсолвенти получиха своите дипломи за висше образование от Аграрния университет – Пловдив

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

525Четения
NivaBG.com

Първенец на випуск 2013 на Аграрен Университет е Марина Трендафилова.

Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов връчи дипломите на абсолвентите от випуск 2013  на Аграрния университет в Пловдив. „Днешното събитие е особено важно за всички нас, защото оттук нататък поемете пътя на професионалното си развитие. Път, по който ежедневно ще бъдете изправени пред не едно предизвикателства, ще взимате динамични решения и ще доказвате себе си”. Това заяви в обръщението си към дипломантите зам.-министър Абазов. Той акцентира, че пред завършващите от Аграрния университет се разкриват шанс и перспективи за реализация в Обединена Европа. Зам.-министър Бюрхан Абазов връчи дипломите на абсолвентите от Аграрния университет в Пловдив  

„Предстои Ви да бъдете част от една отговорна и сериозна задача, свързана с предизвикателствата на новия програмен период 2014-2020 г., в който страната ни ще има възможност да усвои 15 млрд лева за земеделие. 

 

Средствата са както за директни плащания към фермерите, така и за развитие на селските райони. Заложените директни плащания са 10,4 млрд. лева, което е близо два пъти повече от сегашния програмен период. Бюджетът за Програмата за развитие на селските райони е увеличен с 400 млн. лева и достига 4,6 млрд. лева.

 

Правим всичко възможно тези средства да достигнат до фермерите  по по-опростен начин и да бъдат насочени така, че да подпомогнат изостаналите отрасли. Това е огромна сума, от която, ако се възползваме целенасочено с прилагане и на Вашите знания и умения, можем да променим бита на хората”, посочи още зам.-министър Абазов.    

 

Вашият коментар