вторник, юли 14, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
ОтлгежданеПЧЕЛАРСТВО

Започва проектът „Силата на пчелния мед”

Проектът

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

152Четения

Проектът, финансиран по мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” на Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016 г., започва на 22 юни в неделя с инициативата „Дни на пчелния мед”. Това съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие”. Началото на кампанията ще бъде дадено в Княжеската градина (пред Паметника на Съветската армия), в София от 10.30 часа. 
В следващия месец „Дните на пчелния мед” ще срещнат пчелари и приятели на пчелите. Игри, много подаръци и полезна информация очакват децата от 22 юни. Героят Супер М ще запознае малките с това как се прави медът и колко е полезен. Инициативата се организира за втора поредна година от Сдружението за биологично пчеларство, с подкрепата на Европейския съюз и на Република България.
Щандове за дегустация и игри ще бъдат открити в периода 22 юни – 29 юли в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Елена и ще гостуват по един ден във всеки град. Инициативата на Сдружението за биологично пчеларство цели да спечели още приятели на пчелния мед. Кампанията може да бъде подкрепена и на Facebook страницата – httpss://www.facebook.com/natural.honey.eu. Основното послание – “Силата на пчелния мед”, тази година се разшири с мотото “Лъжица мед на ден и силата е с мен!”. Това лято „Дните на пчелния мед” включват интерактивна програма, която е ориентирана към широка публика – всички, които искат да научат повече за пчелния мед и желаят да го опитат. 

Вашият коментар