понеделник, септември 21, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИТютюнопроизводство

Започва вписването в Регистъра на тютюнопроизводителите

Крайният срок за регистрация на производителите на тютюн е 31 май 2016 г.

Инвестициите в агросектора направиха руската пшеница много по-конкурентноспособна

312Четения

От 22 април 2016 г., започва вписването в Регистъра на тютюнопроизводителите на данни от сключените договори и имотите, на които се отглежда тютюн. 

Крайният срок за регистрация е 31 май 2016 г., а корекции в данните ще могат да се извършват до 5 дни от първоначалната регистрация. Изкупуването на суров тютюн за реколта 2016 г. ще се извършва от лица, които са сключили договори за изкупуване на тютюн до 1 май 2016 г. Попълването на информация в Регистъра е за срок от една година и не се прехвърля автоматично за следващата година. За приключване на регистрацията и успешното въвеждане на производителя се изисква  копие от сключените договори за изкупуване на суров тютюн. Необходим е и документ за правното основание за ползването на земеделските земи с площ над 5 дка.

 

Важно е да се знае, че включването на производителите в регистъра е безплатно и не води до допълнителни задължения към тях. Производството и съхранението на суров тютюн, след последните изменения в Закона без сключен договор за производство и изкупуване, се счита за нарушение.

NivaBG.com

Вашият коментар