петък, септември 18, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Зеленчукопроизводство

Нов хит: Зеленчуци в саксии

Фирмата „Prudak“ се занимава с иновативни методи за селекция на култури

2.12ХилядиЧетения

Холандска компания разработва метод за целогодишно отглеждане на зеленчуци в саксии, които да реализира на пазарите из Европа, пише МарицалБГ. Фирмата „Prudak“ се занимава с иновативни методи за селекция на култури и в частност с отглеждането на зеленчуци на високи шпалири в оранжерии.

Но ангажирането с производство на зеленчуци в саксии е съвсем ново за фирмата и реализацията на продукцията може да се случи само в определена част от годината. И то за хора, които ценят свободното си време, обичат природата, здравето и удоволствието от процеса на отглеждане на зеленчуци под покрив. Продуктите са предназначени за малка пазарна ниша, която обхваща последователите на екологичен начин на живот, предимно в градовете.

В момента в оранжерията на площ от 140 квадратни метра се отглежда зеленчуци по съвременни технологии. При това опитната станция е разположена между различни производствени сгради и има опасност от внасянето на различни зарази сред културите. Това обаче дава добра база за оценка на устойчивостта на сортовете и растенията на различни заболявания.

NivaBG.com
Виктор Павлов