неделя, юли 14, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро експертите съветват

НОВО ЗЛАТО ЗА “ДИВЕС ЕСТЕЙТ” ОТ ВИНАРИЯ ‘2023

Винарна “ДиВес Естейт” се представи повече от успешно на провелата се Международна изложба за лозарство и винарство Винария‘2023 в гр. Пловдив. Две от нейните вина бяха определени за най-добри и грабнаха златни медали.

Топлият червен цвят и завладяващия аромат на горски плодове, и черна череша, донесоха на винарната златен медал за Каберне Совиньон & Мерло Барик Гранд Резерва, реколта 2019.
Висококвалифицираното жури на Винария не пропусна да даде и отличната си оценка, награждавайки със златен медал и Сладко вино Мускат, реколта 2018, което се отличава освен с фините си медени нотки с нюанси на сушени смокини, стафиди и фурми, но и с благородната си сладост.Това е поредното признание, което винарната от историческия хълм Симеонова могила до Поморие, получава за високото качеството на вината си както на българския така и на международния пазар. Вината с търговска марка „ДиВес” са известни с едно емблематично отличие – Дивес Мерло Барик Специална Селекция, реколта 2012 е носител на първия Златен медал за България от най-големия и най-престижния винен конкурс в света „Decanter World Wine Awards”.
След зимна пауза, Винарска изба „ДиВес Естейт”, ще отвори врати на 5 Май 2023г., за всички почитатели на виното, които желаят да пробват за първи път или да изпитат отново удоволствието от „Специален винен и исторически тур”. В концепцията за това преживяване се съчетават пленителната история на местността Симеонова могила, свързана с Битката при река Ахелой, основни факти за гроздобера и производството на вина с дегустацията на 5 превъзходни вина с 5 вида български храни. Винените турове се провеждат всеки ден до 30 Септември.


Винарната придоби популярност в последните две години, и с незабравимото предложение „Арома дегустация на 5 сорта висококачествена българска лавандула“, разположена на тераси около винарната с пленителна гледка към Черно море.
Всеки ден от 5 Юни до 31 Юли, посетителите ще имат възможност да се насладят на ярките цветове и невероятен аромат на напълно разцъфналата лавандула. Емоционалното преживяване действа успокояващо на ума и сърцето, като оставя човек освободен от стрес или неприятни мисли и зареден с енергия.
Арома дегустациите продължават и от 1 Август до 30 Септември, когато растенията ще са частично разцъфнали, но туристите ще могат да се докоснат до тях и да се насладят на аромата на различните сортове чрез използване на специална техника. След всяко арома изживяване, гостите си тръгват освен с торбичка сух лавандулов цвят, но и с много нова и полезна информация за нежното растение и ползите от употребата на лавандуловото масло.
Екипът на винарна „ДиВес” винаги се стреми да запази най-добрите качества на тероара и да предлага вино, което да впечатлява със своята неподправена естественост, както и да предоставя незабравими арома дегустации. Най-високата оценка остава удоволствието от консумацията на вината и радостта, която създават у хората.
За допълнителна информация и контакти:
Web site: https://divesestate-bg.com/
Facebook: https://www.facebook.com/DiVes.winery/
Instagram: @diveswinery