понеделник, март 8, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Обмисля се възможност, браншови организации да могат да кандидатстват по интервенцията за консултантските услуги

Биопроизводителите могат да са допустими по новата интервенция за качеството, но предложението все още е в етап на дискусии

МЗХГ
62Четения

„Браншовите организации да могат да са допустими за кандидатстване по новата интервенция за консултантските услуги. Ние бяхме предложили единствен бенефициент да са НССЗ, но преобладаващите членове на тематичната работна група изразиха предложение да бъдат включени и браншовите организации. Обмисляме възможността да ги включим, и много скоро на някое от следващите заседания ще предложим ревизирано съдържание на тази интервенция“, каза вчера в село Огняново пред представители на медиите заместник министърът на земеделието Лозана Василева. Тя уточни, че все още различните браншови организации изпращат своите предложения за критериите на които трябва да отговарят те, за да бъдат включени по тази интервенция.

По отношение на предложението разходите за сертификация на биопроизводителите да минат към новата интервенция за качеството Василева заяви, че то все още е предмет на дискусии, като те биха били допустими за кандидатстване по тази мярка но при условие, че се направи разделение с интервенцията за биологично производство, за да не се получава двойно финансиране.

Що се отнася до последните промени в закона за виното Василева заяви, че от Брюксел са изпратили бележки, касаещи частта за спиртните напитки, която е към икономическото министерство, като според нея до края на настоящия парламент тези промени едва ли биха могли да бъдат приети.