вторник, септември 21, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Очаквано Десислава Танева е номинацията на ГЕРБ за министър на земеделието

Борисов обяви от болницата състава на проектокабинета

МЗХ представи отчет на първите 100 дни от управлението сиМЗХ представи отчет на първите 100 дни от управлението си

Днес от болницата , в която беше приет за лечение премиерът в оставка Бойко Борисов обяви състава на проектокабинет с премиер даниел Митов. Очаквано за министър на земеделието е номинирана Десислава Танева. Кандидат за вицепремиер и министър на отбраната е Румен Христов от СДС, а за еврофондовете ще продължи д отговаря Томислав Дончев с ранг на вицепремиер.

Предложението за министър на културата е музикантът Калин Вельов.Да оглави МРРБ е предложен депутатът Александър Иванов.Жечо Станков е предложението за министър на икономиката, а Делян Добрев – на енергетиката. Любен Дилов е предложен за министър на туризма. Кирил Ананиев остава министър на финансите.

Постовете си ще запазят и министрите на външните работи и социалните грижи, образованието спорта, здравеопазвнето и правосъдието. Очаква се днес по-kъсно президентът Румен Радев да възложи проучвателен мандат на ГЕРБ, които ще имат седмица време за да съставят своя кабинет и да го предложат за гласуване в парламента. В случай на неуспех, мандат за съставяне на правителство ще получи „Има такъв народ.