петък, август 14, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Без категория

Опасност от ледена стихия в десет области

НИМХ обяви за днес жълт код за опасно време

835Четения
За опасност от градушки  за днес и утре  предупреждават от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Временни интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури се очакват днес следобед  и през нощта в петък. На празничния 24 май времето ще бъде нестабилно в цялата България.
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес жълт код за опасно време – проливни дъждове и градушки, в десет области – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

По-голяма е вероятността за значителни валежи през нощта срещу петък в Южна България, а през деня – в източната половина от страната. Вятърът от северозапад ще се усили, отначало в западната част на Дунавската равнина, като там вероятността за валежи е най-малка.
Вечерта метеорологичните процеси ще станат по-интензивни и ще обхванат повече райони на страната. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, с временни усилвания преди и по време на гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, а на 2000 метра – около 10 градуса.
В петък облачността ще остане значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има превалявания, временно интензивни, придружени и с гръмотевични бури.
*снимка НИМХ
NivaBG.com
Виктор Павлов