четвъртък, май 13, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Освобождават шефа на фонд „Земеделие”

Прокуратурата освободи задържаните служители на фонда срещу парична гаранция.

В ДФЗ е осигурен финансов ресурс за прилагане на схемите за кредитиране на инвестиции в селското стопанство и за държавна помощ за директни доставки на храни от животински произход.В ДФЗ е осигурен финансов ресурс за прилагане на схемите за кредитиране на инвестиции в селското стопанство и за държавна помощ за директни доставки на храни от животински произход.

Шефът на фонд „Земеделие” Живко Живков ще бъде освободен във връзка с поседния корупционен скандал, при който имаше здържани служители на фонда, съобщи БНР. Междувременно всички адържани след акцията в Държавен фонд “Земеделие” вече са на свобода. От специализираната прокуратурата съобщиха, че и последните двама от тях са били пуснати от ареста срещу парични гаранции от по 6 хил. лева.

Шестима души бяха задържани на работните им места във вторник по обед в рамките на разследването срещу бизнесмена Миню Стайков за злоупотреба с евросредства. Сред тях беше и зам.- изпълнителният директор на Фонда Калоян Костадинов. 24 часа след арестите с обвинения се сдобиха петима души. Трима бяха пуснати срещу парични гаранции между 7 и 26 хил. лева, а от прокуратурата обявиха изрично, че сред тях е роднина на алкохолния бос. Служителите на Фонд “Земеделие” са обвинени, че въпреки че са знаели, че на Стайков се отпускат евросредства чрез свързани лица и на стойност над максималните квоти, продължили да го правят.