сряда, февруари 26, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
МЗХ

От днес: Пускат електронния регистър за биопроизводители

Регистърът вече е създаден и тестван

Дойде ред и на биопроизводителите да алармират за липсата на париДойде ред и на биопроизводителите да алармират за липсата на пари
834Четения
NivaBG.com

На 19 август пускат електронния регистър за биопроизводители, съобщават от министерството на земеделието, храните и горите. Регистърът вече е създаден и тестван, а контролиращите лица са длъжни да започнат да въвеждат в него информацията, която е предвидена от закона. Това налага незабавно да се предприемат необходимите мерки и действия за получаване на квалифициран електронен подпис (КЕП) или персонален идентификационен код (ПИК). ПИК може да се издаде във всеки офис на НАП.

Всеки оператор и/или подизпълнител, който произвежда, преработва, търгува, съхранява или внася биологични продукти следва да потвърждава информацията, която е въведена в регистъра на лицата, които извършват биодейност.

Потвърждаването следва да бъде извършено в срок до 10 календарни дни от създаването на профила или от промяна на вписаните обстоятелства в него. Ако това не се случи в срок следва да се налага глоба или имуществена санкция.

Виктор Павлов