четвъртък, септември 24, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
Най-голямото специализирано изложение за земеделска техника в България БАТА АГРО вече ще се провежда два пъти в годината.
НОВИНИ

Отчитат спад в производството на селскостопанска техника

Най-голямото специализирано изложение за земеделска техника в България БАТА АГРО вече ще се провежда два пъти в годината.

Производители и търговци настояват за включване на бранша в списъка с кризисните сектори

329Четения

В условията на световната пандемия от коронавируса се отчита свиване и в производството на селскостопанска техника и компоненти за нея в ЕС, информира topagrar.com. В свое изявление от европейските организации на производителите и търговците със селскостопанка техника настояват, страните членки да включат сектора в списъка с критични браншове. Сред мотивите за това е,и този, че във времената на посевната кампания и прибирането на реколтата селскостопанската техника е от стратегически важно значение за осигуряване на продоволствената сигурност на населението. Освен това браншовите организации искат и признаване на професиите „техник“ и „механик“ като особено важни за подсигуряване процеса на производство на селскостопански машини. Ето защо те настояват за „ясна информация“ за това, как практикуващите тези професии да я упражняват, съобразявайки се с всички изисквания за сигурност в условията на пандемия.

Те потвърждават, че редица компании изпитватзатруднения с доставките на машини и компоненти, като наложените ограничения за придвижване им носят допълнителни разходи.

NivaBG.com