събота, октомври 31, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Отмениха Празника на черешата

Ще има само базар на земеделските производители и занаятчии

34Четения

Отменя се традиционният Празник на черешата в Кюстендил, съобщи кметът на града Петър Паунов. Ще има само базар на земеделските производители и занаятчии, които изработват сувенири, свързани с черешите.

Не можем да си позволим на красотата на празника на този плод на града да се лепи петно за безотговорност, неангажираност, липса на внимание и съпричастност, добави кметът на града.

Традиционно в рамките на празника в центъра на града има изложение, музикална и танцова програма. Но тази година няма да има, а причината е, че в момента в черешовите масиви има стотици берачи от други региони, които движейки се и пазарувайки в града не спазват ограниченията, свързани с коронавируса.

“Увеличават се случаите на заразени с COVID-19”, подчерта кметът. Паунов коментира, че е едно да не спазваш мерките на открито, друго е да не ги спазваш на закрито.Той уточни, че става въпрос за безотговорно поведение от страна на тези хора, дошли от други краища на страната и участващи в черешовата кампания в региона.

Всяко едно читалище, което трябваше да се представи на изложението за Празника на черешата със собствен щанд, ще го направи пред собствената си сграда, а те ще бъдат оценени от жури.

Според Паунов местното РЗИ и полицията ще направят необходимото за спазването на наложените мерки.

Виктор Павлов