вторник, септември 21, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
Без категорияЖивотновъдство

Овцевъди ще мерят сили в народни борби и състезание по доене на овце

За първи път на събора ще има и състезание за състезание за най-хубаво сирене, кашкавал и оригинален продукт от овче/козе мляко

Тази година IX-то издание на Национален събор на овцевъдите ще събере животновъди от цяла България. Той ще се проведе от 6-ти до 9-ти май 2021, на поляните край Петропавловския манастир, община Лясковец, област Велико Търнов.

Една от основните цели на Националния събор на овцевъдите в България е насърчаване на потреблението на овчи и кози продукти и производството им от български суровини, затова специализираното ни изложение ще е под мотото „Българските храни от български суровини“.
Продукция ще изложат 30 български животновъди от цялата страна, преработващи собствено мляко. В специално обособена зона за директна продажба ще се предлага истинско овче и козе сирене, кашкавал, катък, кисело мляко, масло и извара.
На място ще може да се демонстрира производството на сирене по съвременни и 500-годишни технологии.
За първи път е има и състезание за състезание за най-хубаво сирене, кашкавал и оригинален продукт от овче/козе мляко. То ще се проведе в петък, 7 май, от 15:00 до 16:00 ч.
Ето и цялата програма на събитието:

 

Виктор Павлов