четвъртък, август 22, 2019
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Пловдив ще има зоопарк, ама без тигър

Предстои в близките дни да се издаде акт 11 за размразяване на обекта

1.04ХилядиЧетения
NivaBG.com

Днес с благодарствен молебен беше даден символичен старт на строежа на зоологическата градина. В новия зоопарк на Гребния канал няма да има засега тигър, а животните ще са предимно тревопасни. “Могат вече да обжалват само литургията”, пошегува се кметът Иван Тотев по адреса на природозащитниците, заради чиято жалба строителството е спряно от две години. ВАС обаче  се произнесе в полза на Община Пловдив.

Предстои в близките дни да се издаде акт 11 за размразяване на обекта, каза кметът на “Западен” Димитър Колев. Според управителя на фирмата – изпълнител “Запрянови 03” Вакрил Запрянов ще свършат работата за 27 дни,а може и по-рано. Строителите трябва да вдигнат по-високи огради на хабитатите на елени, бизони и мечки по препоръка на МОСВ и с цел за повече сигурност. От Община Пловдив увериха, че през лятото зоопаркът ще бъде отворен за посетители и че до края на годината ще се влиза безплатно.

От зоопарковете в Стара Загора и София ще се докарат маймуни, мечки, елени, муфлони, камерунски кози, пауни, фазани, сърни, антилопи, виетнамски прасета. С развъдника в Словения се преговаря и за други животни.

NivaBG.com
Виктор Павлов