понеделник, октомври 25, 2021
0887257707 videnov@abv.bg
Бюлетин растителна защитаРастителна Защита

Погрижете се за рапицата на есен с растително защитната програма  на Синджента – eдно печeлившо решение за българския рапичар

растителна защита при рапица

Погрижете се за рапицата на есен с растително защитната програма  на Синджента – eдно печeлившо решение за българския рапича

 

Синджента за поредна година предлага на родните зърнопроизводители богата гама от продукти за растителна защита и пълна програма за отглеждането на конвенционалната рапица. С всяка изминала година българските фермери се убеждават в отличните резултати, които се постигат с комплексните решения в производството на рапица, предлагани от Синджента.

Синджента е компания, която подкрепя устойчивото развитие и добрите земеделски практики. Масова практика в България е в сеитбооборота да се използват хербициди със сходен механизъм на действие, което стимулира възникване на устойчиви видове. Така наречените ALS инхибитори са сред най-често употребяваните хербициди при слънчоглед, царевица, житни култури и при рапица. Именно за това Синджента предлага използването на хербицида ТЕРИДОКС, който е с различен механизъм на действие и намалява риска от възникване на устойчивост на плевелите и компрометиране на борбата с тях при останалите култури.

ТЕРИДОКС отстранява рано конкуренцията на плевелите и има отличен контрол на основните житни и широколистни плевели. Благодарение на ранния контрол на плевелите, осигурен от Теридокс, посевът е оптимално гарниран.

От тази година Синджента има в арсенала си и бързо и категоричено решение за контрол на житни плевели и самосевки от пшеница и ечемик. ЗЕТРОЛА е балурицидът с идеално съотношение цена – ефективност.  ЗЕТРОЛА има много бърза абсорбция в листата и транслокация до всички растежни точки и подземните коренища. Светкавичният ефект на Зетрола се проявява в рамките на 1-2 дни, когато растежът на плевелите спира.

Топрекс е добре познатият и ефективен растежен регулатор и фунгицид на Синджента за върхови добиви в рапицата. ТОПРЕКС е единственият продукт с пълно усвояване на растежния регулатор от растението. ТОПРЕКС има едновременно листно и почвено действие без загуба на активно вещество на растежния регулатор. Този продукт осигурява категоричен контрол на фома. Благодарение на растежно-регулаторното действие на ТОПРЕКС, рапицата развива по-мощна коренова система, а кореновата шийка е скъсена и удебелена. След използването на Топрекс рапицата е по-добре подготвена за презимуване и ще започне вегетация чиста от фома. Всички изброени по-горе предимства на Топрекс са предпоставка за високи добиви от рапицата.

КАРАТЕ ЗЕОН е логичният избор за борба с неприятелите в рапица. Регистриран е в страната срещу рапична листна оса и рапичен цветояд. Благодарение на формулацията, която представлява микрокапсулирана суспензия с УВ стабилизатор, КАРАТЕ ЗЕОН Ви дава по-дълго последействие в сравнение с другите пиретроиди.

Синджента има решение и за производителите, които залагат на висока интензификация в отглеждането на рапицата. ВУКСАЛ БОР ПЛЮС е новото предложение на компанията за 2018. ВУКСАЛ БОР ПЛЮС е силно концентрирана суспензия за листно приложение. Може да се прилага есенно, като задоволява нуждите на растенията от бор, а съдържанието на азот и фосфор подобряват устойчивостта на стрес, породен от суша.

Залагайки на растително-защитните решения на Синджента в рапица, Вие си осигурявате  ефективно и рентабилно производство.