неделя, април 14, 2024
0887257707 videnov@abv.bg
Агро Новини

Полицейските синдикати в Германия поискаха забрана за използване на трактори по време на фермерски протести

индикатите искат да се предпазят от поведение подобно на това на френските фермери

Синдикалната организация на полицаите в Германия е поискала забрана за използване на трактори във фермерските протести, информира agrarheute.com. От синдикатите изтъкват като основна причина за искането им сигурността по пътищата. В последните седмици земеделските производители в Германия показаха недоволството си от водената политика с десетки демонстрации по пътища и магистрали, в които се включиха трактори и друга земеделска техника.

Председателят на полицейските синдикати Йохан Купелке настоя в бъдеще за незабавна реакция на компетентните власти и отказване на разрешителни за провеждане на протестни акции с включена земеделска техника.

„Ние дадохме указания във връзка с това, че движението на трактори и друга верижна техника по пътищата е опасно и затова апелираме производителите при нови протести да се откажат от използването им“, допълва Купелке. Чрез подобна мярка синдикатите искат да се предпазят от поведение на протестиращите подобно на това на френските производители.

По информация на синдикатите на протест в Биберах се е стигнало до конфликтна ситуация, в резултат на агресивно поведение на участници в протестна акция. В резултат на това последваха някои критики от страна на партийни функционери докато земеделският министър Джем Йоздемир се изказа в защита на фермерите като заяви, че това не е лицето на германското земеделие и в случая става дума за единични прояви.