неделя, април 5, 2020
0887257707 videnov@abv.bg
НОВИНИ

Пожар изпепели 100 дка гора край Батак

Заради тежкия терен към мястото са изпратени 32 огнеборци

В първите области на територията на страната вече е обявена опасност от горски пожариВ първите области на територията на страната вече е обявена опасност от горски пожари
307
Гардоприм Плюс Голд

Навръх професионалния си празник огнеборци и горски служители, подкрепени от херикоптер локализираха сложен горски пожар. Днес е получен сигнал около 13.30 за пожар в горски площи, в района на ДГС Батак. Заради тежкия терен към мястото са изпратени 32 огнеборци и техника от районите служби в Батак, Пещера, Велинград и Пазарджик.

Заедно с тях в гасенето са участвали 45 горски служители с високопроходима техника за гасене на горски пожари. На по-късен етап от въздуха в гасенето е включен и хеликоптер от Авиобаза Крумово. Машината е направила 25 захода и изхвърляла вода върху сложния пресечен терен. Засегнати са около 100 декара иглолистна гора и 30 декара сухи треви и храсти.
Втори ден гори и пожарът край Котел. Шест екипа на пожарната, доброволци и горски служители се борят със стихията от вчера на обед, предава БНТ.

Пожарът е обхванал местността Сухи дол край града. Заради вятъра огънят се е разпространил на голяма площ от близо 2000 декара. Към момента ситуацията е под контрол, въпреки че огънят вчера беше на километър от първите къщи на Котел. Горят сухи треви.

Щабът започна оглед, а гасителните дейности започват с настъпване на светлата част на денонощието.

NivaBG.com
Виктор Павлов